Grčki derbi pripao košarkašima Panathinaikosa

Euroliga, 6. kolo

Grčki derbi pripao košarkašima Panathinaikosa

E. Ganibegović

Večeras je u šestom kolu Eurolige odigran grčki derbi između Olympiakosa i Panathinaikosa. U dvorani Mira i Prijateljstva smo gledali zaista sjajnu košarkašku predstavu u kojoj su gosti stigli do pobjede rezultatom 62:70.

Uvodne minute utakmice su pripale gostima, koji su tako na otvaranju imali prednost od devet poena razlike, 2:11. Domaćini su uspjeli da vrate u meč, pa se na pauzu otišlo rezultatom 17:16. 

Na početku druge dionice Panathinaikos igra sjajno i stiže do vodstva od 17:25. Međutim, Olympiakos poslije toga počinje igrati dobro, ali bez obzira na to imali su pet poena zaostatka poslije dvije dionice.

Nakon odmora Panathinaikos povećava svoje vodstvo na osam poena razlike, ali domaćini su uspjeli da se u jednom momentu približe čak na pola koša, 43:44. Rezultat poslije tri neizvjesne dionice je bio 47:49. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pitanje pobjednika je riješeno u posljednoj četvrtini kada gosti stižu do vodstva od 12 poena razlike, pa se već tada moglo naslućivati da će odnijeti cijeli plijen u derbiju. Pokušavali su domaćini da se vrate u meč, ali ništa od toga nije bilo pa su košarkaški Panathinaikosa stigli do zaslužene pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi