Green: Idiotski je reći da smo bolji bez Duranta

Košarkaš Warriorsa bez dlake na jeziku

Green: Idiotski je reći da smo bolji bez Duranta

Od kada su u trećoj četvrtini pete utakmice polufinala Zapada protiv Rocketsa ostali bez Kevina Duranta, Golden State Warriorsi nižu pobjedu za pobjedom.

Riješili su bez većih problema seriju protiv Houston Rocketsa, a sinoćnjom pobjedom su poveli sa 2:0 u finalu zapadne konferencije protiv Portland Trail Blazersa.

Nakon zadnje pobjede Warriorsa, pojavila su se mišljenja da je ekipa Golden State zaprvo bolja bez svog najboljeg igrača Kevina Duranta, dvostrukog MVP-a NBA finala.

Ipak, krilni centar Warriorsa Draymond Green se nikako ne slaže za takvim konstatacijama.

"To je idiotski. Jako je idiotski. Mislim da ne postoji nijedna osoba u svlačionici, u čitavoj organizaciji koja tako misli", prokomentarisao je Green komentare da su Warriorsi bolji bez KD-a, pa dodao:

"Znam i da svaki idiot koji to možda i kaže u biti ne misli tako".

Inače, Kevin Durant je u petoj utakmici serije sa Rocketsima zadobio povredu lista, a iako se prvobitno vjerovalo da će se oporaviti do treće utakmice finala Zapada čini se da se to neće desiti.

Posljednje informacije govore da će Kevin Durant gotovo sigurno propustiti i naredne dvije utakmice svojih Warriorsa.

"Durant napreduje, ali situacija je malo ozbiljnija nego što se činilo na početku. Vidjet ćemo, po cijele dane je na terapijama, potpuno se posvetio oporavku. Nadamo se da će se vratiti u nekom trenutku, ali moramo čekati i vidjeti", istakao je trener Warriorsa Steve Kerr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti