Trail Blazersi ispustili ogromnu prednost protiv Warriorsa
(Foto: EPA)

Prvaci na 2-0 u seriji

Trail Blazersi ispustili ogromnu prednost protiv Warriorsa

Midhat Šljivak

Golden State Warriorsi pobijedili su Portland Trail Blazerse rezultatom 114:111 i poveli su sa 2-0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Za razliku od prve utakmice kada su aktuelni prvaci lagano došli do trijumfa, Trail Blazersi su ovog puta odigrali mnogo bolji meč, ali su propustili veliku šansu da naprave break.

Vodili su gosti iz Portlanda većim dijelom meča. U prvom poluvremenu su imali ča 17 poena prednosti u pojedinim trenucima, a na odmor su otišli sa plus 15, 50:65.

Međutim, Warriorsi na krilima Stepha Curryja u trećoj dionici prave sjajan posao. Uspjeli su okrenuti meč u svoju korist, došli su čak i do pet poena prednosti, ali se u posljednju dionicu ušlo neriješenim rezultatom 89:89.

Portland se nije predavao. Imali su osam poena prednosti na četiri minute do kraja (100:108), ali zatim je uslijedila serija Warriorsa od 10:0 i preuzimanje vodstva.

Došli su domaći do prednosti od 114:111, Damian Lillard je imao loptu i pokušao je šutirati za produžetak, ali mu Andre Iguodala ukrao živu loptu i tako je pobjeda ostala kod prvaka.

Stephen Curry je sa 37 poena, osam asistencija i osam skokova vodio Golden State do trijumfa i najzaslužniji je za pobjedu svog tima.

Naravno, treba istaći i Klaya Thompsona koji je ubacio 24 poena, ali uz slab šut iz igre (8-22), dok je Draymond Green bio zaista fantastičan sa 16 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Kod Trail Blazersa Damian Lillard je ubacio 23 poena i dodao je 10 lopti, dok je CJ McCollum ubacio 22 koša.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Tuga brate
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi