Kevin Durant propušta i naredne dvije utakmice protiv Portlanda

Povreda teža nego što se mislilo

Kevin Durant propušta i naredne dvije utakmice protiv Portlanda

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr nakon sinoćnje pobjede protiv Portlanda ponovo je govorio o povredi Kevina Duranta.

Warriorsi su porazili Trail Blazerse sa 114:111, a ovo je bila već četvrta uzastopna utakmica koju igraju bez KD-a. Zanimljivo, sve četiri su pobijedili čime su dokazali da su izuzetno jaki i bez njega.

Kerr je nakon sinoćnjeg meča dao nove informacije o povredi ovog košarkaša, a čini se kako je ona nešto teža nego što se mislilo.

"Durant napreduje, ali situacija je malo ozbiljnija nego što se činilo na početku. Vidjet ćemo, po cijele dane je na terapijama, potpuno se posvetio oporavku. Nadamo se da će se vratiti u nekom trenutku, ali moramo čekati i vidjeti", kaže Kerr.

Dakle, vrlo je moguće da Durant neće ni zaigrati u finalnoj seriji Zapada protiv Portlanda jer Ratnici vode već sa 2:0 i u slučaju dvije pobjede u Moda Centru plasirat će se u finale NBA lige.

Inače, Durant je prije povrede igrao odličan play off jer je u prosjeku bilježio 34,2 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi