Playmaker od 213cm i 115 kg? U NBA ligi je sve moguće!

Prva utakmica nakon 4 mjeseca i odmah showtime u režiji Nuggetsa

Playmaker od 213cm i 115 kg? U NBA ligi je sve moguće!

Denver Nuggetsi igraju prvu utakmicu od prekida sezone a protivnici su im Washington Wizardsi.

Naravno, riječ je o prvom pripremnom duelu pred nastavak NBA lige 31. jula.

Ono što je najupečatljivije bilo na startu jeste što je trener Nuggetsa Malone utakmicu počeo s čak tri centra, u igri su kao staretri bili Nikola Jokić, Bol Bol i Mason Plumlee. Ono što je gledatelje najviše oduševilo jeste da je na poziciji playmakera počeo 213 cm visoki i 115kg teški Nikola Jokić!

Odmah na samom startu utakmice Jokić je ubilježio jednu sjajnu playmakersku asistenciju a svoje prve poene postigao je Bol Bol, sin Manute Bola, Sudanca koji je svojedobno bio najviši igrač NBA lige.
Već neko vrijeme ekipe u Disney kompleksu u Orlandu, takozvanom 'mjehuru' treniraju, a sada je došao na red niz sparinga pred početak sezone zakazan za nekih 10-ak dana.

Top Komentari

dinass
Otkad vecu glupost nisam procitao i otkud sad Jokic kad ste pisali da zbog korone nece igrati u NBA.Pouzdani ste ko kisa ovo ljeto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi