Ne prestaje da raste: Tek sada je otkrivena stvarna visina Victor Wembanyama!

Prvi pick na draftu novi je član San Antonio Spursa

Ne prestaje da raste: Tek sada je otkrivena stvarna visina Victor Wembanyama!

Admin Čaušević

Victor Wembanyama, broj 1 na draftu 2023. kojeg su odabrali San Antonio Spursi, već ima službenu visinu u NBA ligi i može se reći da je narastao u odnosu na posljednje mjerenje.

Francuski košarkaš izmjeren je bosonog, a njegova službena visina za NBA prešla je sa 221 cm koju je u oktobru 2022. kada je imao 18 godina izmjerena na 223 cm sa upravo napunjeni 19 godina.

Posljednjih mjeseci objavljene su pretpostavljene visine Wembanyame, koje se kreće od 218 do 226 cm, a sada je konačno riješena enigma stvarne visine čuda iz Le Chesnaya.

Sa svojih 223 cm visine Victor Wembanyama postao je drugi najviši igrač u NBA ligi, od njega je trenutno viši samo Bobana Marjanović sa 225 cm.

Inače, NBA liga je odlučila da košarkaše mjeri bez patika zbog čega neki od košarkaša imaju nižu visinu nego što je to bio slučaj do sada.

Oglasi

Prije početka sezone 2019/2020, NBA je odlučio da se igrači moraju mjeriti bez patika kako bi imali službenu visinu, zbog čega su se neki igrači "smanjili" između tri i pet centimetara.

Ukoliko se na 223 cm prirodne visine Wembanyami doda još 5 cm debelog džona sa patika jasno je da će Francuzu rijetko ko moći parirati u visini.

Međutim, pred ovim mladim košarkašem je svakako još mnogo vremena da postane zvijezda i jasno je da će morati raditi na jačanju mišićne mase zbog svoje mršave građe.

"Moje ime počinje slovom V, a to je ujedno rimski broj pet. Moje ime je Victor zato što mogu igrati na svih pet pozicija odjednom", je jedna od ranijih izjava ovog košarkaša koje najbolje oslikavaju njegovo samopouzdanje.

Interesantno da je sam naučio engleski jezik jer je bio ubijeđen da će jednog dana zaigrati u NBA ligi, a cilj je uspio ostvariti možda i brže od očekivanog.

Wembanyama je u 44 utakmice prošle sezone koje je odigrao u dresu Metropolitansa 92 imao prosjek od 20,6 koševa, 10,1 skok, 3 blokade i 2,5 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi