Francuskog diva ponižavali na debiju, a on iskreno prema svima: "Nisam imao pojma šta radim"

Victor Wembanyama sasvim iskreno

Francuskog diva ponižavali na debiju, a on iskreno prema svima: "Nisam imao pojma šta radim"

Midhat Šljivak

Prvi pik NBA drafta Victor Wembanyama nije se proslavio na svom debiju u Ljetnoj ligi, a nakon skromnog učinka pošteno je priznao da nije imao pojma šta da radi na terenu.

Victor Wembanyama nije se proslavio na svom debiju u dresu San Antonio Spursa. Za 27 minuta na parketu u pobjedi nad Charlotte Hornetsima 76:68 Francuz je ubacio devet poena uz osam skokova i pet blokada, ali uz samo dva pogođena šuta od 13 pokušaja.

Wembanyama je kao prvi pik drafta meta drugih igrača. Kai Jones je zakucao preko njega, a Brandon Miller mu je 'slomio' članke.

Francuz je pošteno nakon meča priznao da je bio loš. Nije znao šta da radi na parketu.

"Iskreno, nisam imao pojma šta sam radio na terenu, ali to ću naučiti u narednim utakmicama. Najvažnije je da budem spreman za početak sezone", rekao je ovaj košarkaš.

Oglasi

Navodi kako će u narednom periodu raditi na kondiciji. Svjestan je da trenutno nije za nivo koji zahtjeva NBA liga.

"Potrebno je dosta raditi na kondiciji da bih bio u mogućnosti da odigran 82 utakmice u sezoni. Trčimo mnogo i to je veoma iscrpljujuće", rekao je Victor Wembanyama.

Francuski košarkaš sigurno će biti meta i u nastavku. Svi se žele pokazati protiv njega i to bi mu mogao biti ozbiljan problem.

Vidjet ćemo kako će Victor Wembanyama izgledati u narednim utakmicama, ali početak ne obećava previše.

Top Komentari

stranputica
Ne može on imati ove kvalitete sa 50kg mišića. Ne znam koliko imaš godina i da li se sjećaš, ali sličnu stvar su uradili u Bullsima sa Kukočem, nabacili mu 20 kg mišića i gurnuli ga poz. 4 a nekad i 5. Onakvog lepršavog igrača gurnuli pod koš, da ne daj bože ne bi bio Pipenu konkurencija. Ubili mu karijeru.....Da on mora ojačati to je jasno, samo korak po korak nabacivati kilažu da njegov "frame" to može izdržati.....
0 0
E.Car
Njemu treba 50 kg mišića da bi bio sila!!! Ne znam ko je njega proglasio zvijezdom osim glupih amera!!! Pa ja ne znam da je nešto napravio u Evropi, kako će tek u Americi! Luka je pravio čuda sa Realom i Slovenijom prije Amerike, to je zvijezda!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti