Grizzliesi trejdovali "stub" ekipe!

Mike Conley karijeru nastavlja u Jazzu

Grizzliesi trejdovali "stub" ekipe!

"Remont" u Memphis Grizzliesima je u punom jeku. Sada iz SAD-a stižu vijesti da su Grizzliesi trejdovali svog dugogodišnjeg playmakera Mikea Conleyja.

Naime, novinar The Athletica Shams Charania prenosi da su Grizzliesi postigli dogovor sa Utah Jazzom, te da će poslati Conleyja u tu ekipu.

Conley je trebao biti igrač oko kojeg će Grizzliesi graditi ekipu, ali su veliki problemi sa povredama ovog sjajnog playmakera itekako pokvarili takve planove.

Sada su Grizzliesi odlučili krenuti u potpuni "remont" ekipe, a nakon što je zimus druga velika zvijezda Mark Gasol napustio franšizu sada će to isto uraditi i Conley.

Memphis Grizzliesi će u zamjenu za Conleyja dobiti Graysona Allena, Jaea Crowdera, Kyle Korvera i dva pika prve runde uključujući i 23. pik na predstojećem draftu.

O trejdu Mikea Conleyja izvještava i uvijek dobro upućeni Adrian Wojnarowski, koji tvrdi da je sve završeno i da će isti biti ozvaničen 6. jula.

Inače, 31-godišnji Conley je proveo 12 sezona u Memphisu, a upravo on i Mark Gasol drže gotovo sve značajnije rekorde franšize.

Mike Conley je minule sezone odigrao 70 utakmica za Grizzliese, te je imao odlične brojke. U prosjeku je bilježio 21.1 poena, 6.4 asistencija i 3.4 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi