Portland poražen na gostovanju kod Memphisa, Nurkić imao skroman učinak
Jusuf Nurkić je imao problema sa centrima Memphisa

NBA liga

Portland poražen na gostovanju kod Memphisa, Nurkić imao skroman učinak

S. Pašalić

Košarkaši Portland Trail Blazersa su poraženi na gostovanju od Memphis Grizzliesa 120:111.

Portland je sjajno otvorio utakmicu i dobio prvu četvrtinu u svoju korist 33:20, ali je Memphis u drugoj četvrtini odigrrao puno bolje i smanjio zaostatak pa se na poluvrijeme otišlo sa 63:61 za Portland.

U trećoj četvrtini je Portland imao vodstvo tokom cijele dionice pa se u četvrtu četvrtinu otišlo sa 86:82 za goste. U posljednjoj dionici je Portland ponovo dobro krenuo i imao u jednom trenutku i 9 poena razlike, ali je onda Memphis napravio sjajnu seriju i stigao do pobjede 120:111.

Mike Conley je vodio Memphis do pobjede sa 40 poena, dok je kof Portlanda Damian Lillard bio najefikasniji sa 24 poena. Jusuf Nurkić je imao skroman učinak što se tiče poena i ukupno ih je postigao 6, ali je dodao 10 skokova i 9 asistencija. Nurkiću Memphis definitivno ne odgovara s obzirom da je i udvije prethodne utakmice ove sezone odigrao skromno te je upisivao 8 i 2 poena.

Nevjerovatni James Harden je vodio Houston Rocketse do nove pobjede, ovaj put protiv Toronto Raptorsa u gostima 107:95. Indiana je savladala Chichago 105:96, a pobjede su ostvarili i Philadelphija protiv Orlanda 114:106, te Minnesota protiv Oklahome 131:120.

Boston je u gostima ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Golden State Warriorsa 128:95. Gordon Hayward je predvodio Boston do velike pobjede sa 30 poena, a pratio ga je Kyrie Irving sa 19 poena. Kod Warriorsa Curry je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je Kevin Durant dodao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi