Žestoke uvrede za Džanana Musu u grotlu beogradske Arene, a nije ni počelo: "Musa Turčine..."

Nije da nismo očekivali

Žestoke uvrede za Džanana Musu u grotlu beogradske Arene, a nije ni počelo: "Musa Turčine..."

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana ugostili su večeras Real Madrid u beogradskoj Areni u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Eurolioge.

Crno-bijeli su neočekivano dva puta slavili u Madridu protiv Reala, pa su došli u situaciju da pred svojim navijačima imaju dvije meč-lopte. Prva na programu večeras, a eventualna druga za dva dana.

Partizan juri F4 Eurolige, ali morat će oslabljen da se suprostavi Realu, pošto zbog suspenzija nema ni Kevina Puntera ni Matthiasa Lesorta.

Očekivano, beogradska Arena je večeras popunjena do posljednjeg mesta, a nažalost nije moglo proteći bez uvreda na račun igrača Real Madrida.

Grobari imaju nekoliko "meta", a čini se da je najveće uvrede trpio Džanan Musa. Reprezentativac BiH je bio sporedni akter nedavne tučnjave u Madridu, iako je samo htio da pomogne da se obustavi fizički obračun na parketu.

Na zagrijavanju Grobari skandiraju gostima "cigani, cigani", dok je poseban 'tretman' imao Musa, kojem su skandirali: "Musa Tur*ine napu*i se kur*ine" odjekuje Arenom na zagrijavanju.

Oglasi

Musu navijači Partizana baš i ne vole, blago rečeno, a pokazali su to večeras žestokim skandiranjem i upućenim uvredama sa tribina. Uvrede će trpiti i ostali članovi Madriđana, naročito kada krene utakmica, a vjeruje se da će najviše toga biti na račun Muse i Sergija Llulla, iskusnog playmakera koji je sve i zakuhao u prošloj utakmici.

Llull je isprovocirao Puntera, uslijedio je haos, zbog čega Partizan ovaj meč igra oslabljen neigranjem ključnih igrača Puntera i Lessora. Yabusele i Deck s druge strane nisu u rosteru zbog suspenzija.

Za razliku od gostujućih, domaći igrači su jasno dočekani velikim ovacijama i aplauzima. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dodajmo na kraju da je naš košarkaš imao i ranije "dobrodošlicu" od strane Grobara, koji su mu ostavili poruku na ulasku u Beograd.

[twitter]https://twitter.com/macijauskas6/status/1653125992771100684[/twitter]

Top Komentari

Zax
Kakva atmosvara za nepovjerovati a i Musa je zasluzio sve prozivke radi onakog ponasanja na prosloj utakmici
3 13
nakopitam
VRBE!!!!
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi