Da je znala, ne bi ni pokušala:Trubačica je izvodila himnu Barcelone, pa je Grobari "uništili"

Nije joj ovo trebalo

Da je znala, ne bi ni pokušala:Trubačica je izvodila himnu Barcelone, pa je Grobari "uništili"

E. Škorić

U četvrtak navečer odigrana je utakmica Eurolige između Barcelone i Partizana. Pobjedu je odnijela španska ekipa, ali onu na tribinama svakako Beograđani čiji su navijači pokazali zašto su tako posebni.

Barcelona je sa 94:76 razbila Partizan. Pa nekako i očekivana pobjeda jedne od najboljih evropskih ekipa, koja je sada na omjeru 20-9 (ispred je samo Real as 22-6). Što se Partizana tiče, deseti je s omjerom 29-13 i na poziciji koja donosi plasman u play-off za četvrtfinale.

I dok su igrači Partizana možda razočarali na parketu, ako se tako može uopšte nazvati poraz od Barcelone u gostima, navijači beogradskog tima opet su pokazali da su jedni od najboljih u Evropi.

Crno-bijeli su imali nevjerovatnu podršku s tribina, a ostavili su poseban utisak prije početka meča, kada su jednu damu doslovno ponizili.

Naime, trubačica je izašla na parket Blaugrane da izvede himnu Barcelone. Trudila se jadna svim silama da to bude kako treba i zaista joj se nema šta prigovoriti, ali su gostujući navijači učinili sve da se himna skoro ne čuje.

Oglasi

Djeluje kao da se trubačica pogubila, ali očito je njeno duvanje bilo uzaludno. Grobari su jednostavno nadjačali sve...

Što se utakmice tiče, Barcu su do pobjede predvodili Laprovitola sa 17 poena, pratio ga je Willy Hernangomez sa 15 poena, dok je Aleksa Avramović imao odličnih 27 poena, dok ga je pratio Zach Leday sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naredne sedmice je na programu duplo kolo, Partizan će na svom parketu dočekati prvo ekipu Baskonije, pa onda ekipu Real Madrida, dok će Barcelona oba puta gostovati, Fenerbahčeu i Panatinaikosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi