Raspad Partizana u Barceloni!
Težak poraz beogradskog kluba (Foto: Euroleague)

Euroliga

Raspad Partizana u Barceloni!

O. Lekić

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Barceloni 94:76 u duelu 29. kola Eurolige.

Katastrofalna posljednja dionica koštala je večeras Partizan u Barceloni. Tim Željka Obradovića je nestao s parketa.

Gosti su dobro ušli u meč. Kontrolisali uvodne minute meča, imali su čak i plus sedam, no potom su stali što Barca koristi i preokreće rezultat u svoju korist (29:24).

Barca je potpuno kontrolisala drugu dionicu. Partizan je samo u jednom trenutku došao do izjednačenja, a na odmor su domaći otišli s tri poena prednosti, 51:48.

Očaj crno-bijelih je nastavljen na početku druge dionice. Domaći tim je brzo otišao na 15 poena razlike i činilo se kako je sve gotovo.

Međutim, gosti se ne predaju. Aleksa Avramović je imao sjajnu noć, pa je Partizan na ulasku u posljednju dionicu došao na samo minus šest (74:68).

Ipak, u posljednjoj dionici potpuni raspad sistema tima Željka Obradovića. Prednost je rasla iz minute u minut i na kraju je Barca slavila pobjedu s 18 razlike, 94:76.

U pobjedničkom sastavu Nicolac Laprovittola je bio najefikasniji sa 17 poena, Hernangomez je dodao 15, Jokubaitis 12, a Parker 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Partizana Aleksa Avramović je odigrao fenomenalno. Ubacio je 27 poena, ali osim Zacha LeDaya koji je zabio 16, nije imao raspoloženih saigrača.

Partizan je na pet kola prije kraja još uvijek u borbi za play off. Trenutno je beogradski tim na 10. mjestu s omjerom 13-16, a bitku za to jedno mjesto pored njih vode Valencia, Anadolu Efes, Bayern i Milano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi