KK Partizan proklinje otpisanog zvezdaša - Napiera će večeras obožavati crveno-bijeli dio Beograda
Poraz Partizana u nevjerovatnoj utakmici

Portorikanac presudio utakmicu

KK Partizan proklinje otpisanog zvezdaša - Napiera će večeras obožavati crveno-bijeli dio Beograda

M. Šljivak

Košarkaši Partizana poraženi s večeras u Milanu od Armanija rezultatom 85:83 i znatno su smanjili šanse za plasman u doigravanje.

KK Partizan ponovo je sam sebe pobijedio. U Milanu su imali veliku šansu slaviti i ostvariti krupan korak ka doigravanju, no u velikoj drami tim Željka Obradovića je ponovo poražen.

Partizan serijom od 9:0 ulazi u ovaj meč, ali Armani se brzo vraća i preuzima kontrolu nad igrom. Imao je domaći tim u nekoliko navrata pet poena prednosti, no nije im to previše značilo jer su nakon prve dionice imali samo plus jedan, 22:21.

Partizan je odlično otvorio i drugu dionicu. Tim Željka Obradovića imao je i maksimalnih plus sedam, ali dozvolio je seriju od 10:0 Armaniju u završnici prvog poluvremena, pa domaći i na odmor odlaze s poenom prednosti, 41:40.

U nastavku je viđena rezultatska klackalica. Tokom treće dionice Armani je imao bolje trenutke u igri, no u večerašnjem meču ništa nije sigurno, padovi u igri oba tima bili su konstantni, pa je usprkos vodstvu domaćih Partizan taj koji je u posljednju dionici ušao s tri poena prednosti, 67:64.

Timovi se smjenjivali u vodstvu i u posljednjoj dionici. Nikako se pobjednik nije mogao naslutiti, a Armani nije uspio iskoristiti previše činjenicu da je beogradski tim ostao tri minute bez poena.

Oglasi

Utakmica je do samog kraja bila veoma neizvjesna. LeDay je pogodio za 83:83 uz bacanje koje nažalost po navijače Partizana promašuje.

Lopta je potom došla u ruke nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Shabazza Napiera. Portorikanac pogađa na pet sekundi do kraja za 85:83 i pobjedu Armanija.

Interesantno je svakako da je Napier otišao iz Zvezde kao omražena ličnost. Ipak, nakon večeras on će biti slavljen kod velikog rivala KK Partizan.

Armani je do pobjede večeras vodio duo Nikola Mirotić - Shavon Shield sa po 19 poena, a Hall je dodao 18.

S druge strane Aleksa Avramović je imao 19 koševa, Cabolo je dodao 13, LeDay 12, a Anđušić 11. Premalo za slavlje u Milanu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je ovim porazom smanjio šanse za plasman u doigravanje. Imaju još kakve-takve šanse da se dokopaju 10. mjesta, a trenutno su na omjeru od 13-15.

Armani također ima šansu da uhvati poziciju broj 10, a ovaj tim je na omjeru 12-16.

Top Komentari

stranputica
Nije Partizan poražen, nego je Milano pobijedio....ispostaviti treba uvijek ono bitno....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi