Grude od naredne sezone u košarkaškoj Premijer ligi BiH

U finalnoj seriji bolji od Posušja

Grude od naredne sezone u košarkaškoj Premijer ligi BiH

E. Čaušević

Košarkaši Gruda večeras su kao gosti savladali Posušje sa 72:70 u finalnoj seriji prvenstva KS Herceg-Bosne i tako osigurali plasman u košarkašku Premijer ligu BiH.

Grude su pred večerašnji okršaj vodile sa 2:1 u finalnoj seriji i u nevjerovatno uzbudljivom okršaju uspjeli su savladati Posušje sa 72:70 i tako postati prvaci KS Herceg-Bosna. Ovom pobjedom Grude su osigurale plasman u Premijer ligu BiH gdje će se takmičiti naredne sezone.

Večerašnji meč mnogo bolje otvorili su košarkaši Posušja koji su nakon prvih deset minuta imali prednost 20:10. Međutim, u drugoj dionici Grude su zaigrale dosta bolje i uspjeli su smanjiti prednost na 38:35 i pri tom rezultatu otići na poluvrijeme.

U nastavku su ponovo konkretniji bili domaći koji su imali prednost i činilo se da će lagano privesti meč kraju. Ipak, u posljednjih deset minuta krenula je nevjerovatna serija Gruda. Košarkaši gostujućeg tima su napravili pravu dramu u završnici, te su na nevjerovatan način došli do pobjede u ovoj finalnoj seriji. Konačan rezultat bio je 72:70 za Grude.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji večeras bio je Božo Galić koji je postigao 20 poena i dodao 15 skokova, dok je Zlatko Galić upisao 13 poena. Što se tiče ekipe Posušja najefikasniji bio je Ante Ramljak sa 16 poena.

Prvenstvo KS Herceg-Bosna, finalna serija:

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Posušje - Grude 70:72 (20:10, 18:25, 21:17, 11:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije