Grupa sportista iz Srbije odbila karantin u šatorima, pješke se vratili u Rumuniju

Sada čekaju da vide šta nosi novi dan

Grupa sportista iz Srbije odbila karantin u šatorima, pješke se vratili u Rumuniju

Srbijanske vlasti su prije par dana u Moroviću kod Šida otvorile kamp za karantin, "šatorsko naselje" predviđeno za izolaciju onih koji se u ovu zemlju vraćaju iz inostranstva, a nemaju prijavljeno boravište u Srbiji ili za one koje ljekari na granici označe kao potencijalno rizične za širenje koronavirusa.

Upravo je grupa srbijanskih sportista koja se željela vratiti u svoju zemlju upala u probleme na granici kod Morovića. Riječ je o grupi košarkaša i jednoj odbojkašici koji igraju u rumunskim klubovima.

Kurir piše da se radi o Strahinji Jovanoviću, Dejanu Borovnjaku, Andriji Bojiću i Mariji Zelenović.

Oni su navodno taksijem došli do rumunsko-srbijanske granice, satima čekali da uđu u svoju zemlju, a kada im je naloženo da moraju u karantin u šatore - to su odbili i vratili se u Rumuniju.

Šta se zapravo dešavalo, za Kurir je opisao nekadašnji košarkaš Partizana, a danas član Voluntarija Dejan Borovnjak.

"Oko tri smo se taksijem dovezli do rumunske granica. Prešli smo bez problema i čekali da se otvori naša granica kako bismo se uputili ka stanovima za samoizolaciju, koje su nam porodice već pripremile. Sanitarni inspektor nam je saopštio da je jutros promijenjena odluka i da moramo u karantin u Morović", istakao je Borovnjak, pa nastavio:

"Mi smo to odbili jer smo državljani Srbije sa prebivalištem u našoj zemlji. Čitav dan smo čekali da se situacija riješi, zvali su nas mnogi ljudi, pomagali su i ljudi ovdje, ali rješenja nema. Koliko je sve čudno pokazuje i podatak da su Jovanovića već zvali da provjere da li je došao na adresu u Srbiji".

Borovnjak poručuje da se on i jegove kolege nisu mogli ranije vratiti u Srbiju.

"Liga nam je završena jučer, nismo mogli ranije krenuti", poručio je.

"Riješili smo da se pješke vratimo u Rumuniju, blizu granice je grad, pa da vidimo šta nosi novi dan. Ako se nešto ne promijeni ostat ćemo ovdje do daljnjeg", poručio je Borovnjak za Kurir.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi