Partizan savladao Trento i zakazao četvrtfinalni duel s Unicsom

Težak posao za Beograđane u 1/4 finalu

Partizan savladao Trento i zakazao četvrtfinalni duel s Unicsom

Bez velikih problema beogradski Partizan je večeras savladao talijanski Trento u Štark Areni rezultatom 91:76 i potvrdio prvo mjesto u grupi E Top 16 Eurocupa.

Već je u Trentu Partizan pokazao da je kudikamo kvalitetnija ekipa od Talijana pa večeras nije bilo velikih problema za tim Andree Trinichierija. 

Manje probleme Partizan je imao samo u prvoj četvrtini ove utakmice, no kad su Beograđani uhvatili svoj ritam vidjelo se da Trento nema šta da traži na parketu Štark Arene. Mladi Ognjen Jaramaz predvodio je svoj tim s 19 poena, dok su Thomas i Walden dodali po 13 koševa. 

Knox s 20 i Blackmon s 19 poena predvodili su Trento. Ono što je važnije za Partizan je to da je stekao prednost domaćeg terena u daljnjim nokaut fazama a malo lošija vijest za Beograđane je što će protivnik u 1/4 finalu srbijanskom timu biti ruski Unics iz Kazana. Iako Unics ove sezone ne igra onako kako se od njega očekivalo, opet je to daleko najteži tim koji je mogao izvući beogradski tim. 

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Sutra će se utakmicom između Darussafake i Virtusa koja se također igra u Beogradu zbog problema s korona virusom znati i drugi četvrtfinalista iz grupe E. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi