Efes skinuo Fenerbahče sa trona i nakon 10 godina osvojio titulu

Čudesni Larkin ih odveo do pobjede

Efes skinuo Fenerbahče sa trona i nakon 10 godina osvojio titulu

M. Šljivak

Anadolu Efes je novi prvak Turske.

Izabranici Ergina Atamana su u sedmom meču finala TBL lige savladali na svom parketu velikog rivala Fenerbahče rezultatom 89:74 i ukupnim rezultatom 4-3 u seriji osvojili su naslov prvaka.

Fener je bio itekako limitiran raznim povredama u finišu sezone. Efes je sve probleme protivnika iskoristio i na kraju je uspio da nakon 10 godina osvoji naslov prvaka.

Današnji meč nije ponudio previše uzbuđenja. Fener je u igri bio samo nekih 12 minuta utakmice, dok je u ostatku duela Efes potpuno dominirao.

Na kraju su razbili velikog rivala u ovom meču. Došli su do pobjede i titule, prve nakon 2009. godine i ukupno 14. u historiji.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Također, Efes je sada ponovo dvije titule ispred Fenera, koji je ostao na 12 trofeja.

U današnjem meču je briljirao Shane Larkin koji je meč završio sa 38 poena, odličan je bio i Vasilije Micić sa 20. dok je kod Fenera Kostas Sloukas ubacio 21, a Nikola Kalinić 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti