Gudurić odveo Fener do majstorice

Finale šampionata Turske

Gudurić odveo Fener do majstorice

Fenerbahče je na svom parketu večeras sa 85:69 savladao ekipu Anadolu Efesa u šestoj utakmici finalne serije turskog šampionata. Na taj način je Fener poravnao na 3-3 u seriji i izborio majstoricu.

Večerašnja utakmica je bila neizvjesna sve do zadnje četvrtine, kada je Marko Gudurić uzeo stvari u svoje ruke i prelomio susret u korist svog Fenera.

U posljednju četvrtinu se ušlo prednošću Fenera od pola koša, 53:52, ali su domaći zadnju dionicu dobili sa 32:17 i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu.

Marko Gudurić je u zadnjoj četvrtini postigao 14 poena (četiri trojke), te je odveo Fener do pobjede i majstorice.

Srbijanski košarkaš je bio najefikasniji u pobjedi Fenera, te je ukupno ubacio 21 poen. Nicolo Melli je dodao 14, dok je su Bobby Dixon i Kostas Sloukas dodali po 11.

Kod Efesa se istakao Shane Larkin sa 16, dok su Mmicić i Simon dodali po 12 poena.

Inače, sedma utakmica finalne serije je na rasporedu u petak od 15:00 sati po našem vremenu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Šesti meč finala šampionata Turske:

Fenerbahče - Anadolu Efes 85:69 (17:14; 21:22; 15:16; 32:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi