Guroviću određena kazna

Zbog porodičnog nasilja

Guroviću određena kazna

S. Mlaćo

Bivši srbijanski košarkaš Milan Gurović priznao je krivicu za porodično nasilje i nagodio se sa tužilaštvom. 

Naime, Gurović je osuđen na deset mjeseci kućnog pritvora, te će dobiti elektronsku napravu oko noge kako ne bi mogao prekršiti pravila.

Gurović je priznao da je u Novom Beogradu pretukao suprugu u kćerku.

Njegova supruga je istakla da ih je Gurović udarao šakom, dok nekadašnji košarkaš kaže da je suprugu samo odgurnuo, a kćerku sklonuo kako se ne bi miješala.

Dodao je da ga je supruga i pljunula.

Gurović je u bogatoj karijeri osvajao mnoge titule, a igrao je u velikanima poput Barcelone, Unicaje, Crvene zvezde.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je 2001. godine osvojio zlato na Eurobasketu, a godinu dana kasnije i zlato na Svjetskom prvenstvu.

Poznat je i po tetovažI Draže Mihajlovića zbog koje mu nije dozvoljeno da igra na terenima u BiH i Hrvatske u ABA ligi, dok je nosio dres Crvene zvezde.

Top Komentari

user85
Stariji č e t n i k prve klase!
1 0
user85
Stariji vlah prve klase!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi