Gvozdić: Nadam se da ćemo biti dostojan protivnik Igokei

Prokomentarisao i glasine o dolasku Domercanta

Gvozdić: Nadam se da ćemo biti dostojan protivnik Igokei

Današnjim žrijebom u prostorijama Košarkaškog saveza BiH odlučeno je da će se u prvom kolu Lige 6 sastati Bosna Royal - Jelly i Igokea.

Bit će ovo ujedno veliki derbi bosanskohercegovačke košarke, a pred utakmicu koja će biti odigrana narednog vikenda Bosnin trener Dušan Gvozdić etiketu favorita je prepustio Igokei. 

"Kvalitet Lige 6 je ove sezone na zavidnom nivou. Osim Igokee sve ostale ekipe su prilično izjednačene i od presudnog značaja biti nijanse i, prije svega, dužina klupe, kao i problemi s povredama u toku lige. Nadam se da ćemo biti dostojan protivnik Igokei koja je favorit, ali vidjet ćemo šta će biti na kraju", izjavio je Dušan Gvozdić. 

U koloarima se pominje, između ostalog, da bi redove Bosne mogao pojačati bivši bh. reprezentativac Henry Domercant

"Takvo nešto prvi put čujem. Ja sam ozbiljan i iskren čovjek, a špekulacijama se nisam nikada bavio", kratko je kazao Gvozdić. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga 6 za prvaka i Liga za opstanak igraće se po ligaškom sistemu, s tim što klubovi koji će se boriti za opstanak prenose bodove osvojene u međusobnim susretima u Ligi 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi