Trener Bosne Royal nakon pobjede u četvrtoj utakmici finala

Gvozdić: Sale, hvala ti

D. Rakanović

Košarkaši Bosne savladali su Igokeu sa 90:81 u četvrtom meču doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, pa je finalna serija izjednačena na 2:2. 

Trener Bosne Royal Jelly Dušan Gvozdić imao je razloga za zadovoljstvo nakon utakmice jer su njegovi igrači izborili majstoricu koja će biti odigrana narednog vikenda u Laktašima.

"Jako dobro smo odigrali ovu utakmicu. Čestitam momcima na koncentraciji. Mi jesmo gubili na poluvremenu, ali mislim da smo dobili neke poene na koje praktično nismo računali. Ono što nam je nedostajalo to je neka čvrstina. Rekao sam momcima da moramo mnogo čvršće da ulazimo u kontakt. Jednostavno u drugoj četvrtini smo ušli u bonus vrlo kasno i mislim da to nije način na koji treba da igramo. Treću četvrtinu smo to popravili značajno, ali ono što je najbitnije to je želja i energija koju smo imali svih 40 minuta. Sve ostalo je nebitno", rekao je Gvozdić. 

Trener Bosne još jednom je čestitao svojim igračima i rekao da su oni heroji koji ostavljaju srce na terenu.  

"Hvala publici na izuzetnoj atmosferi, a ono što je jako bitno je da se zahvalimo Saši Vasiljeviću. Naš Saša se oprostio od publike, ne damo mu još da se oprosti od košarke, igraćemo tu petu utakmicu. Vidite kakav je to sportista, na način kako se on odnosi prema sportu i životu uopšte treba da vaspitavamo našu djecu. Od srca mu čestitam i želim mu da uživa. On je sa košarkom završio što se tiče igračkog dijela, to je čovjek koji nikada neće da napusti košarku", rekao je Gvozdić dodavši da se nada da će nastaviti saradnju sa Saletom u budućnosti kao kolege treneri. 

Na pitanje da li Bosna može konačno pobijediti Igokeu na gostovanju, Gvozdić je odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi smo i u ovu utakmicu ušli sa primarnim ciljem da pokažemo energiju i želju. Mislim da smo to i u obje utakmice u Laktašima pokazali, pa nismo imali taj pozitivan rezultat. Prva stvar koju želim od mojih igrača to je da daju sve od sebe. U njima sigurno ne izostaje želja sigurno da probaju da dobiju svaku utakmicu. Da li će to biti dovoljno ja ne znam, ali oni su za mene heroji kako god da završi. 

Na pitanje da li je vjerovao od početka mandata kada je došao u Bosnu koja je igrala A-1 ligu da će u narednoj sezoni igrati utakmicu finala Prvenstva BiH Gvozdić je samo kratko i samouvjereno odgovorio: "Jesam". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije