Velika drama u Skenderiji, Bosna izborila majstoricu

Doigravanje za prvaka BiH

Velika drama u Skenderiji, Bosna izborila majstoricu

E. Škorić

Košarkaši Bosne savladali su Igokeu sa 90:81 u četvrtom meču doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, pa je finalna serija izjednačena na 2:2.

U Skenderiji u sjajnoj atmofseri Bosna i Igokea odigrale su jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu, što je bilo i za očekivati, obzirom na važnost iste. 

Na početku utakmice obje ekipe su igrale oprezno, da bi krajem prve četvrtine gosti iz Laktaša ipak preuzeli incijativu, pa su po prvi put došli na šest poena prednosti (17:11). Međutim, nakon time-outa, ekipa Bosne se probudila i stigla do 17:16. Na kraju prve četvrtine, Igokea je vodila 24:18.

Početkom drugog perioda Studenti se opet bude i ponovo vraćaju, te ne dozvoljavaju Igokei da ode na neku ozbiljniju prednost. Ubrzo je domaći tim stigao do serije i preokreta, pa je na četiri minute do odlaska na odmor vodio 36:35.

Uslijedile su ponovo minute u kojima je aktuelni prvak naše zemlje dominirao, pa je na odmor otišao s dobrih sedam poena prednosti (48:41) i Bosnu je u nastavku čekao izuzetno težak zadatak. 

Ipak, 8:0 serijom Bosna je fantastično otvorila drugo poluvrijeme i povela 49:48. Do kraja treće četvrtine Bosna je briljirala, pa je u zadnju četvrtinu ušla s prednošću od osam poena (69:61). 

U zadnjoj četvrtini Igokea se pokušavala vratiti, doći do pobjede i osigurati titulu, no Bosna se nije predavala. Kako se bližio kraj meča, neizvjesnost je bila sve veća, posebno nakon trojke Mičovića za 76:73 četiri minute prije kraja. Drama je trajala do kraja, ali slavila je na kraju domaća ekipa.

Sturanović je sa 27 poena i 11 skokova predvodio Bosnu, dok je Ikonić ubacio 15 poena, ali i neke izuzetno važne. Robinson je ubacio 22 poena na drugoj strani uz sedam skokova, a Radivojević je dodao 17 poena.

Odlučujući, peti meč igra se u Laktašima u subotu navečer.

Bosna - Igokea 90:81 (18:24, 23:24, 28:13, 21:20)

Bosna: Šarić, Đorđević 2, Ikonić 15, Jošilo 8, Delalić 8, Rešidović 9, Vasiljević 8, Čampara, Dragičević 9, Sturanović 27, Sokolović 4, Durak. 

Igokea: Pašajlić 3, Mićović 9, Talić, Sibalić, Robinson 22, Pesaković 6, Milošević 10, Glogovac 4, Albijanić 5, Radivojević 17, Mahković 5, Rikić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi