Harden ušao u odabrano društvo: Ništa me ne može usporiti!

Ponovo ubacio preko 40 poena

Harden ušao u odabrano društvo: Ništa me ne može usporiti!

Prva zvijezda Houston Rocketsa James Harden nastavila je sa sjajnim partijama ove sezone.

Harden je u sinoćnjoj pobjedi njegovih Raketa protiv Phoenix Sunsa 118:110 ubacio čak 44 poena što mu je bilo 20. put ove sezone da postigne 40 ili više koševa na jednoj utakmici.

On je tako postao tek četvrti igrač u historiji koji je uspio postići barem 20 puta 40 ili više koševa u prvih 50 utakmica sezone, a prije njega to su samo uspjeli Wilt Chamberlain, Michael Jordan i Rick Barry.

"Ništa me ne može usporiti, ništa me ne može zaustaviti. Stalno pokušavam motivirati saigrače govoreći im da nije sve u postizanju koševa, nego o napadačkoj igri i agresivnosti, kako u napadu, tako i u obrani", rekao je Harden nakon meča.

Njegovi Houston Rocketsi su sada na omjeru od 31 pobjede i 22 poraza te drže 5. poziciji u Zapadnoj konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti