Kingsi opet poraženi, Denver pao u Staples Centru

NBA liga

Kingsi opet poraženi, Denver pao u Staples Centru

E. Ganibegović

Košarkaši Sacramento Kingsa upisali su svoj šesti poraz zaredom, pošto je od njih bolja bila Utah Jazz rezultatom 120:105.

Kingsi su dobro počeli meč i već u prvoj dionici otišli na plus deset, međutim, Utah je ubrzo preuzela kontrolu igre i vodstvo, koje je iz minuta u minut raslo.

Pred sami kraj treće dionice Jazzeri su imali plus 18 poena i to je bio zaostatak koji Kingski jednostavno nisu moglo stoći. Utah je odradila rutinski posao do kraja meča i tako došla do zaslužene pobjede.

Pobjedničku ekipu je predvodio Donovan Mitchell, koji je ubacio 34 poena, dok je na drugoj strani Bogdan Bogdanović zabio 25 poena.

Posjednji meč NBA programa između LA Clippersa i Denver Nuggetsa pripao je Griffinu i društvu sa 109:104.

Denver je nakon prvog dijela imao fino vodstvo, ali u nastavku su igrali znatno lošije, dok su Clippersi u svom Staples Centru ubacili u brzinu više i lagano se vraćali u susret. Najprije stižu do egala i zatim do prednosti, koju su do kraja održavali i zasluženo slavili.

Blake Griffin je za Clipperse brojao do 20, a za Denver je Nikola Jokić bio najbolji sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti