Hayward vjeruje u prolaz Celticsa

Oglasio se "zaboravljeni" Gordon Hayward

Hayward vjeruje u prolaz Celticsa

S. Grebović

Hayward nakon dugo vremena govori o povredi, procesu oporavka te o šansama Celticsa u finalu Istoka protiv Clevelanda.

Gordon Hayward je u prvoj ovosezonskoj utakmici doživio strahovito tešku povredu skočnog zgloba, zbog kojeg će morati da pauzira do kraja tekuće sezone. Izjavio je da stvari idu planiranim tokom, te da se nakon dugo vremena ponovo osjeća spremnim. 

"Znam da se mnogi interesuju u kakvom je stanju moj skočni zglob", napisao je Hayward na svom Twitteru te dodao:

"Veoma sam zadovoljan procesom oporavka, okružen sam sjajnim timom doktorskog osoblja. Već se nalazim u Indianapolisu na rehabilitacijama i trenutno sa fizioterapeutima radim na tome da se mogu osloniti na nogu koja je bila povrijeđena. Svi oko mene su začuđeni brzinom mog oporavka", rekao je Hayward.

Osim što je pisao o procesu oporavka, on se osvrnuo i na sjajne igre Bostona ove sezone i pored silnih povreda koje su zadesile ekipu, te o njihovim šansama protiv LeBrona i njegovih Cavsa.

"Vjerujem da imamo svoje šanse u finalu Istoka. Prema mom mišljenu odbrana je ta koja bi mogla presuditi u ovoj seriji te se isključivo moramo skoncentrisati na zadatke koje pred nas bude postavio trener Stevens. I dalje sam fasciniran Jamesovom igrom, ali sam ubjeđen da imamo igrače koji ga mogu koliko-toliko usporiti" riječi su Gordona Haywarda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi