Lijepi strah: Košarkaš Bostona priznao da se boji duela protiv Kinga

Mladi Tatum pred duel protiv Cavsa

Lijepi strah: Košarkaš Bostona priznao da se boji duela protiv Kinga

Košarkaši Boston Celticsa plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige nakon što su rano jutros po našem vremenu porazili Philadelphia 76 ersa sa 114:112 i dobili seriju sa 4:1. 

Celticse sada u finalu čeka veoma težak okršaj protiv Cleveland Cavaliersa i Kinga Jamesa, a jedan od onih koji strahuju je mladi Jayson Tatum. On je otvoreno priznao da se boji duela protiv Kinga.

"Prva mi je godina u NBA ligi. Ne znam kako ćemo se izboriti sa LeBronom. Uživat ću u pobjedi nad Philadelpijom, a onda ću razmišljati o tome", rekao je Tatum pa nastavio:

"Igramo srcem, imamo i mnogo talenta u ekipi. Niko nije očekivao da stignemo ovako daleko", rekao je on.

Podsjetimo, Boston će u finalu imati prednost domaćeg terena, a prvi susret se igra 13. maja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi