Protić trojkom  u posljednjim sekundama odveo Zlatibor u polufinale
FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

ABA 2 liga

Protić trojkom u posljednjim sekundama odveo Zlatibor u polufinale

E. Dindić

U četvrtfinalu ABA 2 lige sjajnu utakmicu odigrali su Helios Domžale i Zlatibor. Na kraju tim iz Čajetine slavio je pobjedu rezultatom 84:82. 

Prvi period protiče u izjednačenoj igri u kojoj Zlatibor ima prednost od 18:17. Kako se odvijala situacija u prvoj tako se nastavila i drugom periodu, gdje i ovaj period tim iz Čajetine dobija sa 21:20. Na poluvremenu rezultat je glasio 39:37 u korist Zlatibora.

Treći period mnogo bolja igra Heliosa koja rješava ovaj period u svoju korist rezultatom 20:19. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 58:57 u korist Zlatibora.

Posljednji period prava drama koju na kraju rješava Nemanja Protić trojkom za 84:82 i veliko slavlje ekipe Zlatibora.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Dimitrije Nikolić sa 22 poena dok je Nemanja Protić dodao 17. Bolji od ostalih u redovima Heliosa bili su Blaž Mahkovič sa 18, odnosno Venkatesha Jois sa 15.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

[facebook]https://www.facebook.com/ABALiga.jtd2/videos/540005254163808/[/facebook]

Treba istaći da će Zlatibor u polufinalu igrati protiv bh. predstavnika Borca koji je danas bio bolji od zemunske Mladosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi