Protić sa linije slobodnih bacanja za veliku pobjedu Zlatibora
FOTO: NLB ABA 2 liga

Sjajan susret u Širokom Brijegu

Protić sa linije slobodnih bacanja za veliku pobjedu Zlatibora

E. Dindić

U današnjem programu balona u Širokom Brijegu u okviru NLB ABA lige 2 pri na parketu izašli su košarkaši Sutjeske iz Nikšića i Zlatibora. Na kraju pobjedu su slavili košarkaši Zlatibora sa 73:72. 

Prvi period protekao je u nešto boljoj igri košarkaša iz Crne Gore pa je rezultat nakon 10 minuta igre glasio 21:16. Drugi period Sutjeska ubacuje u brzinu više te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 25:15, te na veliki odmor odlaze pri rezultatu 46:31.

Zlatibor se budi u trećem periodu te sjajnom igrom u jednom trenutku dolaze samo na sedam poena zaostatka, međutim boljom igrom u završnici u ovom periodu košarkaši iz Nikšića ne dozvoljavaju preokret. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 67:55 u korist Sutjeske.

Četvrti period donosi pravu dramu, košarkaši Sutjeske kao da su ispucali sve sto su imali u prva tri perioda, te nisu uspijevali koš da pogode nikako. Košarkaši Zlatibora to maksimalno koriste te na 2:26 sekundi dolaze na zaostatak od samo dva poena (70:68). Sjajni Vladimir Tomašević pogađa za 72:68, međutim i idućem napadu Grubelič smanjuje na 72:70.Kada su svi očekivali pobjedu tima iz Nikšića, Nemanja Protić na sedam sekundi do kraja susreta, pogađa koš Sutjeske uz dodatno slobodno bacanje i na kraju veliku pobjedu od 73:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U pobjedničkom sastavu sjajan je bio Nemanja Protić sa 23 poena, dok je Sandi Grubelič dodao 13. Sutjesku je predvodio bivši košarkaš Slobode Vladimir Tomašević sa 28 poena, dok je Radosav Spasojević postigao 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi