HKK Čapljina ostvarila bitnu pobjedu u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti

Čapljinci hvataju korak za vrhom

HKK Čapljina ostvarila bitnu pobjedu u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti

Košarkaši Čapljine ostvarili su veliku pobjedu na teškom gostovanju u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti.

Čapljinci su nakon preokreta uspjeli slaviti rezultatom 86:81 i drugom vezanom pobjedom se opet uključiti u borbu za vrh ljestvice.

U ovoj utakmici oba tima imala su svoje periode dobre igre i velike serije. Počelo je bolje za domaći tim, no gosti iz Čaplljine prave preokret u 2/4 i s prednošću od 3 poena odlaze na veliki odmor. No nastavak donosi mnogo bolju igru Mladosti koja odigrava sjajnu 3/4, pogotovo napadački gdje taj deficit od 3 poena prave u velikuh +9 uoči posljednje četvrtine. Imali su domaći tu prednost i 6 minuta do kraja utakmice i kada se očekivalo a utakmicu mirno privedu kraju uspjeli su sve prosuti. Tim Borisa Džidića tada je uhvatio pravi ritam i u tih šest minuta su uspjeli napraviti veliki preokret i slaviti iznimno važnu pobjedu u borbi za Ligu 6. 

Sjajno izbalansirani napad gostiju iznjedrio je pet košarkaša s dvoznamenkastim učinkom a izdvojili su se Lužaić i Ivelja s po 18 poena dok je Sudžum ubacio 16, a zapažene role imali su Jugović i Savković. Kod domaćina je odskakao Lobarev s 24 poena, Đoko Šalić ubacio je 18, a Stefan Lakić 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi