HKK Široki na Pecari siguran protiv Mladosti
Foto: Jabuka.tv

Dobra utakmica u Širokom Brijegu

HKK Široki na Pecari siguran protiv Mladosti

Košarkaši HKK Široki na svojoj su Pecari večeras u okviru 8. kola košarkaškog prvenstva BiH savladali Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 86:74. 

Bila je ovo prva utakmica za Široki nakon povratka sa Zlatibora i turnira ABA 2 lige.

Pobijedio je domaći tim, naoko bez većih problema, no do pobjede nisu domaći došli toliko lako. Veliki dio posla Široki je napravio u prvoj četvrtini ovog susreta kada su u početnih 10 minuta napravili 12 poena viška - baš onoliko s koliko je i susret na kraju završio. Odigrala je Mladost odlično 2/4 i uspjela sigurnu prednost Širokog svesti na samo 5 koševa viška na poluvremenu. I u nastavku smo vidjeli čvrstu i izjednačenu utakmicu u kojoj se domaći tim nije uspijevao odvojiti na sigurnu razliku, dapače, te je na ulazu u zadnjih 10 minuta domaći tim i dalje imao samo pet koševa razlike. Tek je u zadnjoj četvrtini Široki uspio slomiti otpor neugodnih gostiju i tako zabilježiti novu pobjedu u prvenstvu. 

Pobjednički tim predvodio je Davis s 19 poena dok su po 13 dodali Drežnjak i Zubac. Đorđević-Marinković ubacio je 20 koševa za Mladost, dok je Lakić postigao 17. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi