Trijumf Bratunca u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti
Foto: Đorđe Nikolić

Važni bodovi za goste

Trijumf Bratunca u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti

Još jedna sjajna utakmica odigrana je u 15. kolu košarkaškog prvenstva BiH. 

Ekipa Bratunca slavila je u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti rezultatom 87:83.

Sami početak nije slutio na ovakav ishod susreta. Mrkonjićani su efikasno otvorili ovu utakmicu i nakon odlične 1/4 vodili su sa 26:20. No ispostavilo se da se gosti nisu obeshrabrili nakon nešto lošijeg ulaska u susret. Već u 2/4 tim iz Bratunca počinje igrati sjajnu košarku. U tim trenutcima oni preokreću rezultat i kontrolu igre te tih -6 na poluvremenu pretvaraju u +5. I nastavak donosli sličan scenarij kao 2/4. Bratunčani sjajnom obranom i kontroliranim napadom poptuno razbijaju Mladost i u posljednji period unose velikih +16 i sasvim komotnu situaciju. Ipak, ispostavilo se da je opuštanje umalo koštalo goste već dobivene utakmice jer je domaći tim na nešto manje od 2 minute do kraja došao na samo -4 i potpuno otvorio susret. Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo, Bratunac je iskontrolirao meč do kraja i kući se vraćaju s jako vrijednim bodovima u nikad izjednačenijem domaćem prvenstvu.

Sjajni Marko Rikalo s 26 poena bio je najzaslužniji za pobjedu gostiju. Odlično su ga pratili Danilović sa 17 i Pilčević s 15 poena. Kod Mladosti koja je imala 5 košerkaša s dvoznamenkastim učinkom bio je najbolji Đoko Šalić s 24 poena a 15 je dodao Đorđević - Marinković.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Mladost: Aleksić 2, Kljajić, Đorđević - Marinković 15, Milošević 11, Bakić 3, Lobarev 10, Tomić, Lakić 13, Milić, Milanović 1, Josipović 4, Šalić 24

KK Bratunac: Tresac 8, Milošević, Žunić, Rikalo 26, Pilčević 15, Ćup 8, Petrović 6, Tadić 5, Danilović 17, Pavlović

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi