HKK Čapljina sigurnom igrom porazila KK Mladost
Čapljinci su košarkaše Mladosti ostavili bez izgleda

Odlična igra domaćeg tima

HKK Čapljina sigurnom igrom porazila KK Mladost

Košarkaši HKK Čapljina danas su uvjerljivom igrom u svojoj dvorani nadigrali KK Mladost iz Mrkonjić Grada u utakmici 2. kola košarkaške Premijer Lige rezultatom 78:59.

U ovom susretu određena neizvjesnost viđena je samo u prvom periodu koji je završen rezultatom 16:16. 

Ostalih 30 minuta prošlo je u znaku i dominaciji košarkaša Borisa Džidića koji su goste ostavili ispod 60 poena sjajnom obranom koju su zaigrali od drugog perioda pa nadalje. Pobjednik je riješen u trećoj četvrtini kada su Čapljinci otišli na nedostižnih +17 pa je jedina dilema bila kojom razlikom će povratnik u elitni rang bh. košarke slaviti u ovom susretu.

Vladimir Ivelja s 20 poena vodio je svoj tim do prve pobjede u novoj sezoni dok su Milan Lužaić i Amerikanac Preston dodali po 15 koševa. Sinadinović je bio sjajan u organizaciji igre s čak 12 asistencija. Indisponirane goste su s po 10 koševa predovdili Stojanović i Milanović. Obzirom na sjajnu pobjedu protiv Slobode u prošlom kolu gosti su razočarali u ovom susretu ali to se dogodilo zahvaljujući sjajnoj pripremi domaćeg tima za ovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Sinadinović 9, Lužaić 15, Milin 9, Ivelja 20, Preston 15, Pajić, Širić 7, Vrankić, Dragičević, Radak, Ivanković, Berbakov 3

KK Mladost: Sudžum 8, Mijović 8, Muflizović 2, Gavrić 6, Stojanović 10, Milanović 10, Đuranović 9, Aleksić 6, Jotić, Lulić, Kljajić, Birovljev

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi