OKK Čelik u posljednjoj četvrtini slomio otpor KK Bratunac
Haris Ćurevac je bio jedan od najzaslužnijih u redovima Čelika za četvrtu uzastopnu pobjedu i poziciju u vrhu tabele Premijer lige

Četvrta uzastopna pobjeda Zeničana

OKK Čelik u posljednjoj četvrtini slomio otpor KK Bratunac

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Bratunca večeras su u zeničkoj Areni odigrali veoma dobru utakmicu u okviru 8.kola Premijer lige BiH. Na kraju tešku, ali sasvim zasluženu pobjedu je ubilježila ekipa Čelika rezultatom 83:80.

Zeničani su u ovaj duel ušli s omjerom od tri pobjede i dva poraza, dok su gosti u Zenicu doputovali s omjerom od jedne pobjede i tri poraza.

Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri, ekipe su se smjenjivale u vodstvu a na kraju završeno je neriješeno 23:23. U drugoj četvrtini ponovo izjednačen duel, nijedna ekipa se nisu mogli odlijepiti na veću koš razliku, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 45:43 što je nagovještavalo dobru i izjednačenu utakmicu i u drugom poluvremenu.

U trećoj četvrtini ista slika na terenu, izjednačena partija, taktičko nadmudrivanje trenera, ali i igrača. Pred sami kraj treće četvrtine gosti nešto boljom igrom prelaze u vodstvo te je na kraju treće četvrtine na semaforu bilo 57:58 za ekipu Bratunca.

Posljednju četvrtinu bolje otvaraju gosti, koji su napravili seriju 0:6, te su vodili rezultatom 57:64. Nakon toga domaći trener Josip Pandža zove minutu odmora, a nakon toga Zeničani se vraćaju u meč i prelaze u vodstvo u 35.minuti rezultatom 66:64. Crno-crveni su cijelo vrijeme do kraja utakmice imali prednost, te su utakmicu priveli u svoju korist. Na kraju teška, ali zaslužena pobjeda OKK Čelik nad KK Bratuncem rezultatom 83:80 (23:23, 22:20, 12:15, 26:22).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u domaćem sastavu, Milivoje Božović je ponovo bio sjajan sa 17 poena i 18 skokova, Haris Delalić postigao je 17, Haris Ćurevac 16, a Ermin Dedić 12 poena. U redovima ekipe Bratunca, Aleksandar Danilović je postigao 18, dok je Miloš Pešić dodao 16 poena.

Čelik je upisao i četvrtu uzastopnu pobjedu, te je na skoru od četiri pobjede i dva poraza, dok je ekipa Bratunca na omjeru od jedne pobjede i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije