Široki deklasirao Bratunac na Pecari

Ubjedljiva pobjeda domaćih košarkaša

Široki deklasirao Bratunac na Pecari

E. Dindić

Košarkaši Širokog bez većih problema na svom terenu u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su Bratunac sa 100:67.

Već nakon prvih 10 minuta rezultat je bio 34:18 u korist domaćih košarkaša, što je moglo i nagovijestiti daljini tok ovog susreta. U drugom periodu tek nešto bolja igra gostiju iz Bratunca, koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:15. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 49:40 u korist Širokog.

Treći period ponovo bolju igru prikazuju domaći košarkaši koji i ovaj period rješavaju u svoju korist sa 25:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 74:59 u korist Širokog.

Posljednji period donio je pravi debakl gostiju iz Bratunca gdje su uspjeli da postignu samo 8 poena, dok su domaći košarkaši zaustavili se na 26. Na kraju i više nego ubjedljivih 100:67.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pobjednički sastav predvodio je Luka Božić sa 22 poena, dok su Dontay Caruthers, Ivan Kucan i Mateo Čolak postigli po 12.

Bolji od ostalih kod ekipe Bratunca bili su Giorgi Baqaradze sa 17 poena i 15 skokova, te dvojac Miloš Šarenac i Andrija Drašković koji su postigli po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi