Odlična partija Širokog: Zrinjski deklasiran na Pecari

Nova pobjeda domaćeg sastava

Odlična partija Širokog: Zrinjski deklasiran na Pecari

E. Dindić

Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkaše nastavljeno je utakmicama 8. kola. U Širokom Brijegu sastali  su se istoimeni domaćin i Zrinjski iz Mostara. Od prve minute domaćin je pokazao da je trenutno kvalitetnija ekipa te na kraju slavio ubjedljivim rezultatom 98:69.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 24:18 u korist Širokog. I u nastavku susreta bolja igra domaćih košarkaša koji i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 28:16.

Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 52:34 u korist domaćeg sastava.

Maestralna igra domaćeg sastava nastavlja se i u trećoj dionici koju rješavaju u svoju korist rezultatom 31:14, te nakon 30 minuta igre imaju velikih 83:48.

Posljednji period gosti uspijevaju da bar malo smanje visoku prednost domaćina, te nakon 40 minuta igre rezultat glasi 98:69 u korist Širokog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki u ovoj utakmici predvodio je Dominik Vujanović sa 16 poena, Mile Čović dodao je 14, Josip Čović i Ive Ivanov dodali su po 12, dok su Nikola Lebo i Emmanuel Little postigli po 10.

Bolji od ostalih kod gostiju iz Mostara bili su Orhan Špago sa 14 poena, te Filip Božić sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi