Sloboda ponovo razočarala, Široki i Borac ostvarili nove pobjede

8. kolo Premijer lige BiH za košarkaše

Sloboda ponovo razočarala, Široki i Borac ostvarili nove pobjede

E. Dindić

Zanimljive utakmice odigrane su u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše. 

Mladost je na svom terenu dočekala Bosnu i upisala poraz rezultatom 81:75.

Dobili su domaći košarkaši prvi period rezultatom 26:18, dok su u drugom uzvratili gosti sa 20:18. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 44:38 u korist Mladosti.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru gostiju iz Sarajeva koji na kraju upisuju pobjedu rezultatom 80:75.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Ismet Sejfić sa 23 poena i 17 skokova i Vladimir Vranić koji je dodao 15. Bolji od ostalih u redovima domaćeg sastava bili su Uroš Ilić sa 21 poenom, te Jovan Marinković sa 15 poena.

U Posušju su se sastali istoimeni domaćin i ekipa Borca iz Banja Luke. Gosti su na kraju slavili sigurnu pobjedu rezultatom 89:73.

Oglasi

Imali su gosti već nakon 10 minuta igre 31:17, da bi na poluvremenu rezultat glasio 52:39. I u drugom dijelu ovog susreta gosti iz Banja Luke su povećavali prednost te na kraju upisali sigurnu pobjedu rezultatom 89:73.

Najefikasniji kod Borca bili su Aleksandar Langović i Stefan Lakić sa po 14 poena, dok su po 13 dodali Jan Rebec, Dušan Tanasković, Teodor Simić.


U Donjem Vakufu sastali su se domaći Promo i Sloboda. Na kraju domaći košarkaši upisali su pobjedu rezultatom 71:68.

Gosti iz Tuzle odlično su otvorili susret te prva dva perioda dobili sa 24:21, odnosno 23:19. Na poluvrijeme otišlo se pri prednosti Slobode od 47:40.

Gosti iz Tuzle odlično su igrali i u trećem periodu kojeg su riješili u svoju korist rezultatom 14:13. Pa je nakon 30 minuta igre rezultat glasio 61:53. Četvrti period veliki pad u igri gostiju, što koriste domaći košarkaši te na kraju dobijaju ovaj susret rezultatom 71:68.

Oglasi

Najefikasniji kod Proma bili su Eman Šertović i Alonzo Campbell sa po 19 postignutih poena. Kod gostiju iz Tuzle istakli su se Zoran Talley sa 18, odnosno Nikola Jeftić sa 17 postignutih poena.

Široki je na svom terenu dočekao ekipu Leotara i upisao sigurnu pobjedu rezultatom 79:66.

Od početka domaći košarkaši nametnuli su svoj tempo igre te već na poluvremenu imali prednost od 36:25. Kako je završio prvi tako je počeo drugi dio odličnom igrom domaćih košarkaša te na kraju pobjedom rezultatom 79:66.

Najefikasniji kod domaćina bili su Daishon Knight sa 19 poena, dok je Ive Ivanov dodao 18. Bolji od ostalih u redovima tima iz Trebinja bili su Draško Albijanić sa 14, odnosno Luka Anžušić sa 11 postignutih poena.

U Bijeljini svoj susret odigrali su domaća Budućnost i Zrinjski iz Mostara. Izabranici Josipa Pandže na kraju upisali su sigurnu pobjedu rezultatom 95:81.

Odlično su odigrali domaći prvi period te imali prednost od 28:16. Uzvraćaju gosti iz Mostara u drugom te ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 25:20. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 48:41 u korist domaćina.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Budućnost u drugom poluvremenu ponovo prikazuje bolju igru te na kraju slavi zasluženu pobjedu rezultatom 95:81.

Kod domaćina odličan je bio Milivoje Božović sa 27 poena, Dinko Peljto je dodao 25, dok se sjajni Vojin Ilić zaustavio na 20 poena. Bolji od ostalih u redovima Zrinjskog bili su Abraham Glen sa 23, odnosno Antwan Maxvel sa 20.

Top Komentari

Slana_carsija
Koliko još treba izdvojiti iz budžeta da OKK Sloboda ne ispadne iz lige? Šta još treba da se desi da odete iz Slobode? Šta treba uraditi da kažete ne znamo? Tuzla nema sporta, ovo je samo privid klubova. Svaka čast manjim sredinama od Tuzle koje naprave spektakl i gdje ljudi žive za vikend kada ekipa iz njihovog grada igra. Sloboda više od 20 godina nije konkurentna u ovoj kukuruz ligi, nemaju više od 20 godina svog igrača. Kupujete desperadose koji ne znaju da dolaze u grad u kojem još uvijek ima pojedinaca koji razumiju košarku. Ova uprava je otjerala ljude koji se sjećaju KK Slobode koja je punila Mejdan. To se zadnji put desilo prije 22 godine. Cijela generacija je odrasla, a da nema rezultata. Otjerali su navijače iz dvorane da ih ne bi prozivali. Dokle?
2 0
user1604155860
Tuzla nekada bio grad kosarke i sporta uopste a sada je stose tice sporta GRAD SLUCAJ. Dokle vise svi napreduju a Tuzla non stop u stagnaciji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi