Borac i Široki upisali nove pobjede

Tim iz Banja Luke i dalje bez poraza

Borac i Široki upisali nove pobjede

E. Dindić

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svoje susrete danas odigrali su Borac- Budućnost, te Široki-Slavija. 

U prvom susretu u Banja Luci odličan meč odigrali su domaći Borac i Budućnost iz Bijeljine. Na kraju domaći su upisali pobjedu rezultatom 99:94.

Nakon prvih 10 minuta gosti su imali prednost od 24:23. Drugi period uzvraća domaća ekipa te sa 24:22 rješavaju ovaj period utakmice u svoju korist. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 47:46 za Borac.

I u nastavku susreta izuzetno neizvjestan meč pa treći period domaći sastav dobija sa 29:28, te nakon 30 minuta igre ima prednost od 76:74.

Posljednji period donosi neizvjesnu igru, ali u takvom omjeru snaga bolje se snalaze domaći košarkaši te na kraju slave pobjedu rezultatom 99:94.

Najefikasniji kod Borca bili su Aleksandar Langović sa 19, Jaron Martin sa 18, te Jan Rebec koji je postigao 16 poena. Bolji od ostalih u redovima tima iz Bijeljine bili su Vojin Ilić i Milivoje Božović sa po 20 poena, dok je Adi Zahiragić dodao 16.

Oglasi

U Širokom Brijegu sastali su se domaći Široki i ekipa Slavije. Zanimljiv susret na kraju je otišao na stranu domaćina rezultatom 63:58.

Prvi period pripao je domaćem sastavu rezultatom 26:17. Gosti podižu nivo igre, te drugi period dobijaju sa 15:12. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 38:32 u korist Širokog.

Treća dionica veliki pad u igru domaćeg sastava, što koristi Slavija te ovaj period dobija rezultatom 11:5. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 43:43.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Neriješen rezultat garantovao je neizvjestan posljednji period, te u takvom omjeru snaga bolje su snašli domaćini te na kraju izborili novu pobjedu rezultatom 63:58.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Emanuel Little i Daishon Knight koji su postigli po 19 poena. Bolji od ostalih u redovima Slaviji bili su bh. reprezentativac Ajdin Penava sa 17 poena i 14 skokova dok su po 10 dodali Aleksandar Turguz i Antonyo Foreman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi