Burni dani za KS BiH: Kovačević želi ispitati statut, HKK Široki sutra izlazi u javnost

Završnica nije odigrana, pehar ostao u Hercegovini

Burni dani za KS BiH: Kovačević želi ispitati statut, HKK Široki sutra izlazi u javnost

S. Mlaćo

HKK Široki je po 11. put prvak BiH u košarci.

Tim sa Pecare je 11. titulu osvojio na nevjerovatan način, bez borbe u završnici.

Završnica u najjačem rangu bh. košarke trebala se igrati u Laktašima, ali je Igokea odustala od organizacije ovog turnira. Odigravanje Final Foura je zbog toga bilo pod upitnikom, ali iz Širokog su se odazvali na poziv KS BiH i odlučili su da oni organizuju završni turnir.

Međutim, svi timovi osim Širokog izjasnili su se da su protiv odigravanja završnog turnira zbog zgusnutog rasporeda koji su imali u završnici ove sezone.

Stvorilo je to dodatnu buru u bh. košarci, iz redova OKK Spars su kazali da se radi o najvećoj lakrdiji u historiji bh. košarke, a odgovorni iz Saveza najavljuju kazne za klubove koji nisu došli na završnicu.

Tim povodom sutra će biti održana i press konferencija HKK Široki.

Oglasi

"Konferencija je povodom završenog Prvenstva BiH i učestalih blaćenja našega kluba samo zbog poštivanja propisa KS BiH. Medijima će se obratiti predsjednik kluba g. Igor Jelčić", stoji u najavi Širokobriježana.

Nezadovoljstvo je u Republici Srpskoj.

Član UO KSBiH iz RS Siniša Kovačević najavio je da će KS RS formirati pravni tim koji će se baviti registracijom i statutom KS BiH.

Naveo je da postoje indicije da KS BiH nije pravno valjano registrovan.

Oglasi

Dodao je da je generalni sekretar Saveza Amer Čolan otišao u Široki kako bi uručio pehar na svoju ruku, odnosno da nikoga nije obavijestio.

"Stav klubova se nije uvažio, kancelarija je samovoljno finalni turnir pomjerila za Široki", tvrdi Kovačević.

Čolan je već ranije na ovu temu govorio za SportSport.ba.

"Prema pravilnicima Širokom je večeras dodijeljena titula, obzirom da se ostale ekipe nisu pojavile. Izvještaj sudija i službenih lica bit će sačinjen u toku noći i komesar će donijeti odluke i sankcije vezane za ove utakmice, nakon čega će zajsedati Upravni odbor i donositi odluke prema pravilniku", rekao je Čolan za SportSport.ba.

Igokea, Spars i Borac se nisu pojavili na završnici. Da li će biti sankcija?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sve opcije su otvorene. Prema propozicijama će sve biti urađeno. Klubovi će biti sankcionisani, nema šanse da se izbjegnu kazne, to je sigurno. Sve će se znati u narednim danima", bio je jasan Čolan.

 

Top Komentari

dinass
Sinisa nemoj bit *****,maloprije ljudi izbacili transkript u kojem si pristao da se igra F4 i da snosite sve troskove a sad bi rovario po statutu.Znaci kriv sam pa sad idemo sad rovarit i trazit dlaku u jajetu da se operem,skola vlasnika Igokee dode-baje.Koliko vidim cak 2 iz Igokee u upravnom odboru a 2/3 su pravoslavci ako cemo prebrojavati krvna zrnca po uzoru na baju.Jedini srbin tu je Fedja Jovanovic koji je iz Srbije a eto visoko dogura u zenickom i federalnom KS.
4 0
goku_iz_sirokog
Veliko nepoštovanje klubova prema sirokome koji je institucija, posebno se moze sramiti Spars kojima smo ove sezone izlazili u susret i odgajali utakmice radi play off a aba lige
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti