Sparsi i Široki priredili meč za pamćenje
FOTO: OKK Spars/facebook

Košarkaška poaslastica

Sparsi i Široki priredili meč za pamćenje

H. Zilić

Spektakularan meč u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrali su Sparsi i Široki.

Viđena je prava košarkaška poslastica koja je odlučena nakon velike drame u produžecima.

Regularni period igre ponudio je dosta lijepih poteza, preokreta, oba tima pravila su serije poena, a regularni dio završen je rezultatom 66:66.

Ludnica je nastavljena u produžecima, gdje smo vidjeli veliku borbu, a taj dio pripao je Sparsima sa 32:24 za konačnih 98:90.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparse je do trijumfa predvodio Ramljak sa double-double učinkom od 24 poena, 11 skokova i tri asistencije. Odličan je bio i Durnik sa 19 poena, pet skokova i jednom asistencijom.

Kod Širokog je ponovo prvo ime bio sjajni Božić koji je ubacio 30 poena, dodao četiri skoka i dvije asistencije i ponio je epitet za najefikasnijeg igrača ove sjajne utakmice koja će se dugo prepričavati, a oba tima zaslužuju sve pohvale.

Top Komentari

Realist
Ramo doktor košarke
2 0
stranputica
U kakvim produžecima? koliko ih je bilo? 1, 2, 3,..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi