Široki protutnjao kroz Trebinje

1. kolo Lige 6

Široki protutnjao kroz Trebinje

E. Dindić

U drugoj utakmici 1. kola Lige 6 Bosne i Hercegovine za košarkaše u Trebinju su svoj susret odigrali domaći Leotar i Široki. Na kraju gosti su slavili i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 91:69. 

Prvi period pripao je gostima iz Širokog rezultatom 21:18. U drugom periodu igralo se bez odbrana pa su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 25:24. Na poluvremenu imao je Široki prednost od 45:43.

Treći period ponovo odlična igra Širokog koji ovaj period rješava u svoju korist sa 23:13. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 68:56 u korist gostujućeg sastava.

Do kraja susreta Široki uspješno održava stečenu prednost i na kraju slavi i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 91:69.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu sjajan je bio Luka Božić sa 20 poena, dok su ga odlično pratili Dontaye Carruthers sa 19 i Mile Čović sa 14 postignutih poena. Kod Leotara bolji od ostalih bili su Nikola Jeftić sa 15 i Božo Đurasović sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti