Široki slavio u Mostaru, Zrinjski se oprašta od elite

Odličan susret

Široki slavio u Mostaru, Zrinjski se oprašta od elite

E. Dindić

U okviru 24. kola košarkaši Zrinjskog na svom terenu dočekali su Široki. U izuzetno zanimljivoj utakmici slavili su gosti rezultatom 87:77. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je 21:21. Drugi period tek nešto bolja igra gostiju koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 15:12. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 36:33 u korist Širokog.

Treći period košarkaši Širokog ubacuju u brzinu više te ovaj period rješavaju rezultatom 26:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 62:48 u korist gostiju.

Do kraja tek nešto bolja igra domaćina ali nedovoljno da se izbjegne poraz. Na kraju 87:77 za ekipu Širokog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Luka Božić sa 30 poena, a tome je dodao sedam skokova i osam asistencija. Sjajnu utakmicu odigrao je i Ive Ivanov koji je dodao 17 poena i devet skokova.

Domaći sastav predvodili  su Anes Podojak sa 23, odnosno Emir Čerkezović sa 20 poena.

Top Komentari

Humac
Iz kluba tvrde da neće ispasti ako budu ispred Bosne jer očekuju da prvak lige Herceg Bosne neće zbog financija igrati najviši rang BH košarke.Osim igrača sa strane domaći igrački kadar je katastrofalan i neškolovan,mislim da klub nije imao goru kvalitetu domaćih igrača od kad postoji!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi