HKK Široki odnio puni plijen iz Vogošće

Košarkaška liga za prvaka BiH

HKK Široki odnio puni plijen iz Vogošće

S. Grebović

Košarkaši HKK Široki večeras su u prvom kolu lige 6 za prvaka BiH savladali domaću Vogošću u dvorani "Amel Bečković" sa uvjerljivih 72:56.

HKK Široki je dobar dio posla obavio već u prvoj dionici koju je rješio u svoju korist sa 21:9.

Domaći u drugoj četvrtini uzvraćaju sjajnom igrom tako da su do poluvremena smanjili zaostatak na svega 3 poena. Gosti su u nastavku konsolidovali redove i sjajnom igrom prije svega u odbrani mirno susret priveli kraju.

Najefikasniji pojedinci susreta bili su Filip Kraljević i Jure Zubac sa 17, odnosno sa 16 postignutih poena. U Vogošći boljih od ostalih bio je Imran Fazlić sa 13 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Široki će na svom terenu dočekati Mladost iz Mrkonjić Grada, dok će će Vogošća opet biti domaćin, ovog puta aktuelnom prvaku Zrinjskom iz Mostara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi