Široki na Pecari nadigrao Zrinjski

Košarkaško prvenstvo BiH

Široki na Pecari nadigrao Zrinjski

E. Škorić

U hercegovačkom derbiju HKK Široki Brijeg je sa 95:79 savladao HKK Zrinjski.

U posljednjem, 22. kolu košarkaškog prvenstva BiH Široki je nadigrao Zrinjski pred oko 1000 ljubitelja košarke.

Obje ekipe do večerašnjeg susreta imali su izjednačen omjer (16-13), ali je Široki večeras ipak ostvario pobjedu.

Filip Kraljević je sa 23 poena predvodio Široki, a Mateo Drežnjak i Goran Filipović ubacili su po 21 poen. Na drugoj strani 15 poena ubacio je Marko Šutalo, po 14 Marko Ramljak i Ivan Miličević, a po 13 Milan Lužaić i Aleksandar Todorović.

Student je u Mostaru sa 75:64 bio bolji od Kaknja. Danijel Zovko je bio junak domaćih sa 20 poena, dok je Jalen Ross ubacio 13, a Ivica Sirić 12 poena. Adnan Arslanagić je na drugoj strani ubacio 17, Mirza Velić 14, a Igor Josipović 11 poena.

U Mrkonjić Gradu je Mladost sa 81:76 savladala Gradinu iz Srebrenika. Gojko Sudžum je kod Mladosti bio najbolji sa 16 poena, dvocifreni su još bili Dušan Stanković (12), Srđan Milanović (12), zatim Stefan Mitrović (11) i Koca Jovović (10).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

I još dodajmo da je Vogošća sa 84:79 slavila u Bratuncu.

Kompletirano je 20. kolo, a u play-off idu Široki, Spars, Zrinjski i Sloboda. Slijede Mrkonjić Grad, Vogošća, Kakanj, Student, dok su ugroženi Gradina i Bosna Royal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije