Široki u uzbudljivom susretu savladao Slobodu

Novi poraz Tuzlaka

Široki u uzbudljivom susretu savladao Slobodu

E. Dindić

Široki je na svom terenu u okviru Lige 6 dočekao Slobodu. U jednoj izuzetno uzbudljivoj utakmici slavili su domaći rezultatom 81:78. 

U prvih 10 minuta nešto bolja igra Širokog koji ovaj period rješava rezultatom 21:14. I u drugom periodu bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 19:17. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti Širokog od 40:31.

Izabranici Nedima Džemića prikazuju sjajnu igru u trećem periodu te ovaj period rješavaju sa 26:16. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 57:56 u korist Slobode.

Ipak u četvrtom period Široki ne dozvoljava da gosti iz Tuzle odnesu bodove iz njihove dvorane te sjajnom igrom upisuju novu pobjedu rezultatom 81:78.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu odličan je bio Luka Božić sa 17 poena i devet skokova dok je Mateo Čolak susret završio sa 14 postignutih poena. Kod gostiju iz Tuzle odličan je bio Ibrahim Durmo sa 20 poena i 10 skokova , dok je Draško Albijanić dodao 18 uz devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije