HKK Široki protutnjao Mrkonjić Gradom

19. kolo košarkaške lige BiH

HKK Široki protutnjao Mrkonjić Gradom

S. Grebović

Izabranici Danijela Jusupa pobjedom od 83:65 u Mrkonjić Gradu stigli do sedme uzastopne pobjede u košarkaškoj ligi naše zemlje.

Ekipa HKK Široki je dominirala od prvog pa do posljednjeg trenutka meča, a može se reći da su već na poluvremenu gosti riješili pitanje pobjednika kada su na pauzu otišli sa plus 12.

I u nastavku ista priča, dominacija HKK Široki koji je iz minuta u minut povećavao svoju prednost. Najefikasniji pojedinac susreta bio je gostujući igrač Jure Zubac sa 18 ubačaja, a sjajno su ga pratili Dario Drežnjak sa 11, odnosno Josip Batinić sa poenom manje.

Kod ekipe KK Mladost Mrkonjić Grad najbolji pojedinac bio je Vladimir Aleksić sa 13, dok su Gojko Sudžim i Stefan Mitorvić postigli po 11 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Široki se ovim trijumfom dodatno učvrstio na liderskoj poziciji sa omjerom 15-2, dok je ekipa iz Mrkonjić Grada i dalje peta sa omjerom 9-8 i tako sebe dovela u nezavidnu situaciju kada je u pitanju borba za plasman u Play off. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi