KK Igokea pregazila KK Mladost i plasirala se u finale Kupa Mirza Delibašić
Očekivana i lagana pobjeda Igokee. Mladost večeras nije mogla napraviti apsolutno ništa protiv Igosa

Igosi u finalu protiv OKK Spars

KK Igokea pregazila KK Mladost i plasirala se u finale Kupa Mirza Delibašić

M. Šljivak

Košarkaši Igokee drugi su finalisti Kupa Mirza Delibašić. Oni su večeras u Laktašima razbili Mladost iz  Mrkonjić Grada rezultatom 93:56 i plasirali su se u finale.

Mladost je vodila u uvodna dva minuta meča, ali kada je Igokea preuzela rezultat na svoju stranu, nije ga ispuštala do kraja.

Nakon prve dionice Igosi su imali šest poena prednosti (21:15), ali je već u drugoj dionici domaći tim potpuno razbio protivnika. Prednost je rasla iz napada u napad, a nakon 20 minuta igre bilo je plus 27, 54:27.

Nije Igokea spuštala gas ni u nastavku meča. Bilo je samo pitanje sa kolikom će razlikom biti završen ovaj duel, a tim Dragana Nikolića je bez milosti punio protivnički koš.

Mladost nije imala adekvatan odgovor na igru Igokee. Domaći tim je imao 28 razlike nakon tri četvrtine (72:44), ali i ni to nije bilo dovoljno aktuelnom pobjedniku Kupa.

Do kraja meča prednost je još više povećana. Na kraju je Igoke slavila pobjedu od 37 razlike i otišla je u finale, gdje ih čekaju sarajevski Sparsi.

Vuk Radivojević je u pobjedničkom timu upisao 14 poena, Robert Rikić je dodao 13, a Sava Lešić 12.

Kod Mladosti jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Đorđe Aleksić sa 15 poena.

Polufinale:

Igokea - Mladost 93:56 (21:15, 33:12, 18:17, 21:12)

Igokea: Musić 6, Talić 2, Lešić 12, Adamović, Milošević11,Jerret 2, Radivojević 14, Williams 6, Ilić 8, Anđušić 10, Rikić 13, Luković 9.

Mladost: Đ. Aleksić 15, Kljajić, V. Aleksić 9, Mitrović 6, Jovičić, Jovović 5, Stanković 3, Marković 7, Milanović 6, Srdić, Sudžum 5, Jotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi