HKK Široki slavio protiv OKK Spars na Grbavici
Višestruki prvak Bosne i Hercegovine ove sezone igra zaista sjajno i nakon pobjede u Sarajevu su ponovo prvi tim na tabeli

Tim s Pecare upisao sedmu pobjedu

HKK Široki slavio protiv OKK Spars na Grbavici

M. Šljivak, foto: T. Hebib

HKK Široki pobijedio je u derbiju 9. kola na Grbavici ekipu OKK Sparsa rezultatom 63:74.

Uvodne minute meča protekle su u izjednačenoj igri, ali zatim Široki pravi seriju od 8:0 i uspijeva iskontrolisati prvu dionicu u svoju korist za 13:21.

Međutim, Sparsi su uzvratili u drugoj dionici. Tim Marka Trbića je potpuno nadigrao protivnika u ovom dijelu meča i na kraju prvog poluvremena su domaći košarkaši imali dva poena prednosti, 36:34.

Treća dionica nije donijela lijepu košarku. Domaći košarkaši nisu pogodili gotovo ništa, a iako ni Široki nije blistao previše gosti su ovaj dio utakmice dobili sa 15:5 i nakon 30 minuta igre ekipa sa Pecare je ponovo imala plus osam, 41:49.

Kontrolisali su gosti meč do samog kraja. Nisu dozvolili Sparsima da naprave gotovo ništa i na kraju su slavili trijumf u ovom meču. 

Goste je do trijumfa vodio Goran Filipović sa 21 poenom, dok je kod Sparsa Adi Zahiragić upisao 14.

Prvenstvo BiH, 9. kolo:

Spars - Široki 63:74 (13:21, 23:13, 5:15, 22:25)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Durmo, Zahiragić 14, Vrabac 10, Jovanović 5, Ilić, Manjgafić 7, Protić 2, Albijanić 8, Bašić 2, Mazalin 2, Glogovac 13.

ŠIROKI: Lončar 9, Filipović 21, Planinić 2, Čolak, Zubac 9, Bošnjak, Šušak, Karačić 4, M. Drežnjak 4, D. Drežnjak 12, Batinić 6, Damjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi