"Teško je bilo očekivati da slavimo uz ovakav šut"
Publika je vidjela zanimljiv meč.

Sparsi upisali poraz na Grbavici

"Teško je bilo očekivati da slavimo uz ovakav šut"

S. Mlaćo

U veoma neizvjesnom meču Sparsi su sinoć poraženi od MZT Skopja na svom parketu 75:71. Gosti su na pauzu otišli sa pet poena prednosti (36:41), međutim domaći se nisu uspjeli vratiti iako su par sekundi prije kraja imali napad za izjednačenje.

Sparsi su imali veoma loš šut, ništa im nije polazilo, a toga je poslije meča bio svjestan i trener bh. tima Marko Trbić.

"Prije svega čestitke ekipi MZT-a na zasluženoj pobjedi. Ne mogu da zamjerim svojim igračima na borbenosti, ne mogu da zamjerim na želji, ali uz ovakav šut iz vana jako teško je očekivati da pobijedimo. Ja se nadam da ćemo u drugom dijelu imati više ubačenih od ogromnog broja otvorenih šuteva. Međutim, imali smo dva ili tri i mislim da je to uz nervozu presudilo. Promašili smo jako puno zicera, a protiv ovakvog tma koji sve kažnjava, mislim da nije ni realno da pobijedimo uz ovakvu napadačku igru. Nemamo vremena da žalimo i idemo dalje.“

Zadovoljstvo nije krio trener Makedonaca Djordi Kočov.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Mislim da smo zasluženo pobijedili u ovoj muškoj i tvrdoj utakmici. Čestitam svojim igračima na požrtvovanosti i što su imali vjeru u pobjedu. Takođe, želim Sparsima sreću u nastavku takmičenja.“

Top Komentari

nickizedostizeko
Iz vana....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi