HKK Široki u Kaknju bolji od OKK Čelik
Široki je bez mnogo problema pobijedio danas Čelik u dvorani u Kaknju, te se legitimno uključio u borbu za plasman u polufinale prvenstva BiH

Liga 6 za prvaka BiH

HKK Široki u Kaknju bolji od OKK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Širokog Brijega danas su u Kaknju odigrali meč u okviru Lige 6 za prvaka BiH. Iako se očekivala neizvjesna utakmica, gosti su danas slavili sigurnu pobjedu rezultatom 70:85.


Zeničani su umjesto u zeničkoj Areni, gdje se ovih dana održava masovna vakcinacija građana Zenice, svoj domaći meč protiv Širokog Brijega dočekali u Kaknju što je samo po sebi bilo već hendikep za crno-crvene. Uz malu rotaciju kvalitetnih igrača, te izostanak Ermina Dedića do kraja sezone Zeničani su krenuli u meč protiv Širokog Brijega.

Prva četvrtina bila je veoma efikasna, za razliku od prethodnih utakmica igrači Čelika kao da su zaboravili igrati odbranu, a to su koristili gosti. Prvi period okončan je vodstvom Širokog rezultatom 20:27. U drugoj četvrtini Čelik pokušava da preokrene rezultat, ali danas nisu imali mnogo raspoloženih igrača, odnosno igrača koji će se u napadu priključiti standardno efikasnim Božoviću i Delaliću. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 36:44 za goste.

Očekivalo se da će izabranici Josipa Pandže u trećoj četvrtini odigrati znatno bolje, te se skroz vratiti u utakmicu, međutim tako nisu mislili Drežnjak, Thomas, Rembert i ostali koji su pogađali iz svih pozicija. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 52:68 za Široki. U posljednjoj četvrtini Široki je rutinski održao svoju prednost i mirno priveo utakmicu u svoju korist. Konačni rezultat na kraju bio je 70:85 (20:27, 16:17, 16:24, 18:17) za ekipu Širokog Brijega

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe Dario Drežnjak je bio najefikasniji sa 24 poena, Thomas je dodao 19, dok je Rembert ubacio 15 poena. U redovima Čelika, standardno prvo ime bio je Milivoje Božović sa 22 poena i 14 skokova, dok je Haris Delalić dodao 13 poena.

Čeliku je danas bila peta utakmica u okviru Lige 6, a na omjeru su od jedne pobjede i četiri poraza, s druge strane Široki ima omjer od tri pobjede i dva poraza, te će se boriti za ulazak u polufinale prvenstva BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi