Završena sezona za Ermina Dedića
Dedić će sigurno mnogo nedostajati Zeničanima u Ligi 6 za prvaka BiH

Bek Zeničana imao jaku upalu pluća

Završena sezona za Ermina Dedića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika otkrovljenje su sezone u bh. košarci, nakon sjajnih igara u regularnom dijelu, Zeničani su upisali i prvu pobjedu u Ligi 6, a savladali su u zeničkoj Areni ekipu Borca.

Sigurno da će izabranici Josipa Pandže biti veoma težak protivnik za sve klubove u doigravanju, posebno na domaćem terenu, gdje igraju zaista sjajno, što su pokazali i protiv Borca. Treba svakako spomenuti da od svih ekipa u Ligi 6, crno-crveni imaju najmanji budžet, te je njihov dosadašnji uspjeh još veći i zaslužuje iznimno poštovanje.

Zeničani će do kraja sezone biti lišeni usluga i jednog od najbitnijih igrača iz regularnog dijela sezone. Sjajni bek Ermin Dedić van stroja je do kraja sezone nakon što je imao jaku upalu pluća, ljekari su mu sugerirali da miruje i da se ne smije izlagati većem naporu.

Dedić je u regularnom dijelu sezone odigrao 17 utakmica, te je imao prosjek od 10. 2 poena, 1.8 skokova, te 2.6 asistencija na svome kontu. Ovaj igrač bio je važan kotačić za igru Čelika kako u napadu, tako i u odbrani, što će biti svakako veliki hendikep za Čelik do kraja Lige za prvaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ipak treba pohvaliti Bećirovića, Podojka, Gavrića te i iskusnog Avdibegovića koji su na dobar način nadomjestili ne igranje Dedića.

Čelik nakon dva meča u Ligi 6 ima omjer od jedne pobjede i jednog poraza, a već naredni meč im je u srijedu, kada će gostovati u Trebinju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi